• İktibas

  • İktibas

  • İktibas

  • İktibas

Copyright 2024 - Custom text here

Hatıra Para Koleksiyonculuğu Çocuklarınıza Güzel Bir Hobi ve Kültür Kaynağı Olacaktır

Hatıra Parası Nasrettin Hoca

Hatıra para koleksiyonculuğu ile, çocuklarınıza  kültür ve yatırım hobisi kazandırabilir hem de  günü geldiğinde çocuklarınız yatırımlarının karşılığını görebilirler.

...

Hatıra Para Koleksiyonculuğu çok eski çağlarda başlamış olup, günümüzde de bir kültür ve yatırım hobisi olma özelliğini sürdürmektedir. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 1970'den beri düzenli bir biçimde hatıra para ve madalyon üretimi yapmaktadır. Bu güne değin, dörtyüzonbir civarında gümüş, altın ve bronz gibi metaller üzerine hatıra para ve madalyon basılmıştır.

Darphane'ye hatıra paralarla ilgili üye olabilmek için başvuru formunu doldurup, iki adet fotoğrafla birlikte aşağıdaki adrese göndermek yeterlidir. Hatıra paralar Darphane Mağazasından ve acentamız (Ankara'da Hazine Vakfı)'ndan temin edilebilir. Satışta bulunan tüm ürünler Darphane mağaza fiyatlarından temsilciliklerden satın alınabilir.

Ankara Hazine Vakfı: Bahçelievler, 8. Cad./3.Sk Sok. No:1 D:1, 06490 Çankaya Telefon: (0312) 215 31 86

Yabancı firmalar için basılan hatıra paralar; Türkiye satışlarının kontenjanlı olması nedeniyle, sadece üyelere satılmaktadır.

Satış süreleri dolan ve/veya maksimum üretim adetlerine ulaşılan hatıra paraları tedavülden kaldırılmakta, bundan sonra koleksiyonerler arası oluşan piyasadan temin edilebilmektedir.

Koleksiyonculuğa yeni başlayanlar için öneriler
Birden fazla ülkenin parasını biriktirmek çok masraf ve emek gerektiren bir uğraştır. Bu nedenle başlangıçta yalnızca Cumhuriyet Dönemi Hatıra ve Tedavül Paralarından oluşan bir koleksiyon için işe başlanmalıdır. Zaman içinde istek duyulursa Osmanlı Dönemine geçilebilir.

Devamını oku...

Sağlıklı ve mutlu bir hayat için önemli tavsiyeler

Sağlıklı ve mutlu bir hayat için önemli tavsiyelerProf. Dr. Nevzat TARHAN Hoca'dan

1. Bol su için.
2. Kahvaltıda çok, öğle yemeğinde orta, akşam yemeğinde az yiyin.
3. Ağaçlarda ve bitkilerde yetişen yiyecekleri daha çok, fabrikalarda üretilen yiyecekleri daha az yiyin.
4. Hiç bir şeyi içinize atmayın.
5. İbadet ve dua için zaman ayırın.
6. Her gün en az 10 dakika sessiz olarak oturun.Tefekkür edin.
7. Düzenli uyuyun.
8. Her gün 10-30 dakika yürüyüş yapın. Ve yürürken gülümseyin.
9. Hayatınızı başkalarınki ile karşılaştırmayın. Onların seyahatinin nasıl olduğuna dair hiçbir fikriniz yok.
10. Kontrol edemeyeceğiniz olumsuz düşüncelere sahip olmayın. Bunun yerine enerjinizi şu an için harcayın, nefes aldığınız her anın kıymetini bilin, keyfine varın.
11. Sadeliğin güzelliğini keşfedin.
12. Hayatı çok da ciddiye almayın. Fâni olduğunuzu unutmayın.
13. Kıymetli enerjinizi başkaları hakkında konuşarak boşa harcamayın.
14. Sû-i zandan kaçının.

Devamını oku...

Hayatınızı Kolaylaştıracak Faydalı Bilgiler

 


1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin.

2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sıkıyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun.

3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.

4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimparakagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde izbirakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.

7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.

Devamını oku...

f t g m